sreda, 5. december 2012

TDF objavlja izid LibreOffice 3.6.4

Berlin, 5. december 2012 – The Document Foundation (TDF) objavlja izid LibreOffice 3.6.4 za sisteme Windows, MacOS in Linux. Nova izdaja predstavlja še en korak naprej k vsesplošnemu dvigu kakovosti in stabilnosti za vse vrste uporabe, od osebnih namizij do podjetij in organizacij vseh velikosti.

LibreOffice 3.6.4 prihaja nekaj tednov po uspešnem LiMux HackFest, kjer se je zbralo več kot trideset razvijalcev, ki so hekali kodo LibreOffice in razvijali funkcionalnosti in popravke. Eden od rezultatov je viden v videu http://www.youtube.com/watch?v=2gIqOOajdYQ&hd=1 (avtorja sta Peter Baumgarten in Christian Lohmeier), ki prikazuje, kako enostavno si je zgraditi LibreOffice, da se pridružite projektu.

Druge rezultate tega srečanja lahko najdete na wikiju (v angl.): http://wiki.documentfoundation.org/Hackfest/Munich2012#Achievements.

Skupnost hekerjev LibreOffice se bo znova zbrala na FOSDEM 2013, v posebej osredotočeni razvijalski sobi – http://wiki.documentfoundation.org/Marketing/Events/Fosdem2013 – posvečeni privabljanju novih hekerjev z vsega sveta okoli kode najboljšega prostega pisarniškega paketa vseh časov. Poziv za prispevke se zaključi 23. decembra 2012.

Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprejo fundacijo The Document Foundation in njene napore z donacijo. Obiščite stran za donacije – na voljo je več možnosti, vključno s PayPal in kreditnimi karticami – na naslovu http://donate.libreoffice.org/sl/, kjer lahko podprete zbiranje sredstev za 2013.

LibreOffice 3.6.4 je na voljo za takojšen prenos z naslednje povezave: http://sl.libreoffice.org/prenosi/. Razširitve za LibreOffice so na voljo z naslednje povezave: http://extensions.libreoffice.org/extension-center.

Zapisniki sprememb se nahajajo na http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-4-release-3.6.4.1.log (popravljeno v 3.6.4.1) in http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-tag-libreoffice-3.6.4.3-release-3.6.4.3.log (popravljeno v 3.6.4.3).

Ni komentarjev:

Objavite komentar