sobota, 9. februar 2013

Navodila za uporabo daljinca za Android

Ena od novosti v izdaji LibreOffice 4.0 je daljinec za Impress. Slednji iz različnih razlogov trenutno prek vmesnika Bluetooth deluje samo na sistemih Linux, pri naslednji iteraciji za 4.0.1, ki jo pričakujemo v pribl. treh tednih, upamo na podporo za sisteme Windows in OSX. Navodila za njegovo uporabo na teh sistemih se ne bi smela razlikovati od tu objavljenih.

Paketi in razlaga

Žal so razvijalci šele v zadnjem trenutku odkrili, da osnovna distribucija, ki jo uporabljajo za gradnje, ni bila potegnjena (kot so pričakovali) za izdajo 4.0, zato 4.0.0 ni prevedena z omogočenim vmesnikom za Bluetooth. Zaradi tega menijski ukaz Projekcija ▸ Daljinec za Impress ne deluje. Seveda je slednji deloval popolno za vse razvijalce - ker gradijo na osnovi Linuxa, ki je novejša od 2005.
Tako da morate najprej poskusiti s paketom za distribucije, npr.
ali pa, če ne uspe, prenesite posodobljen paket za splošen Linux od tu: (morali boste odstraniti in ne namestiti RPM stdlibs odtod).

Povezovanje z vašo napravo

Najprej uskladite svojo napravo Android s svojim prenosnikom - to najenostavneje storite prek nastavitev Bluetooth v Androidu in nastavitev Bluetooth v Linuxu. Najprej omogočite Bluetooth na svojem prenosniku.

Zaženite LibreOffice Impress

Pojdite na Orodja ▸ Možnosti ▸ LibreOffice Impress ▸ Splošno in potrdite ☑ Omogoči daljinsko upravljanje. Zatem morate zapreti in ponovno zagnati LibreOffice.

Možnost se nahaja tukaj

Posvetite se svoji napravi Android

V trgovini Play poiščite "LibreOffice impress remote" in ga namestite (to bi moralo biti hitro in enostavno - obsega le okoli 1,5 Mb). Stran v trgovini je tukaj. Videti je takole:

ImpressRemoteAppStore.png

Na svoji napravi omogočite Bluetooth

Daljinec za Impress skuša sam omogočiti vmesnik Bluetooth, vendar se žal iskanje nato lahko zmede in ne prikaže vaše naprave. Zato je veliko bolje, da najprej omogočite Bluetooth v nastavitvah sistema Android.

Zaženite daljinec za Impress

Slednji začne z iskanjem; počakajte malo, da vidite svoj prenosnik, ga izberite, počakajte, da najde (zagnani) LibreOffice - in prikazati bi moral gumb 'Začni s predstavitvijo' - ali (če slednja že poteka) vašo trenutno prosojnico in nekaj naslednjih prosojnic.

Drugi nasveti / hrošči

V trenutni implementaciji so številni hrošči, ki se jih razvijalci trudijo odpraviti, do takrat nekatere omenjamo tukaj:
  • gumbi za nastavitev glasnosti delujejo za preklop med prosojnicami le, če ste obiskali stran možnosti (kjer je to privzeto omogočeno);
  • povezovanje z več daljinci; deluje razmeroma dobro, vendar je znano, da se lahko zazanka, če se napravi udarita, katero prosojnico naj predvaja Impress - kar nekajkrat preklopite prosojnice na prenosniku, da to odpravite.

Ni komentarjev:

Objavite komentar