petek, 1. marec 2013

Izšel je drugi kandidat za izdajo 4.0.1

The Document Foundation zadovoljstvom objavlja izid drugega kandidata za prihajajočo izdajo LibreOffice 4.0.1, ki je tudi v celoti poslovenjen. To bo prva iz niza pogostih posodobitev glavne veje izdaj 4.0, polne številnih zanimivih novosti. Ne pozabite, da LibreOffice 4.0.1 RC2 še ni primeren za rabo v produkcijskem okolju, v te namene priporočamo uporabo LibreOffice 4.0.0.

Izdaja je na voljo za platforme Windows, Linux in Mac OS X z naše strani za prenose predizdaj.

Če naletite na hrošča, ga ne pozabite vnesti v sistem FreeDesktop Bugzilla (v angl.).

Dober način za oceno kakovosti izdaje je izvedba določenih ročnih preizkusov; naša wiki-stran TCM vsebuje več podrobnosti (v angl.) ali pa prevzemite našo ročno preizkusno zbirko podatkov za neposreden začetek z delom.

S tem kandidatom za izdajo je delovanje Daljinca za Impress za Android podprto na vseh platformah - če bi ga radi preizkusili, lahko posodobljeni paket 1.4 za Android namestite s te strani (in upoštevajte poslovenjena navodila).

Projektu se lahko pridružite tudi na druge načine - prispevate lahko kodoprevajate LibreOffice in dokumentacijo v naš jezik ali finančno pomagate pri podpori naših dejavnosti.

Seznam znanih napak v 4.0.1 RC2 je na voljo na našem wikiju (v angl.).

Naj znova zaključimo z veliko zahvalo vsem, ki ste prispevali projektu LibreOffice - ta izdaja ne bi bila možna brez vaše pomoči!

Upravni odbor The Document Foundation

Ni komentarjev:

Objavite komentar