četrtek, 4. april 2013

TDF objavlja izid LibreOffice 4.0.2

Berlin, 4. april 2013 – The Document Foundation (TDF) objavlja izid LibreOffice 4.0.1 za Windows, Mac OS X in Linux, drugo iz družine izdaj LibreOffice 4.0, ki odpravlja desetine manjših hroščev.

Nova izdaja je še korak dlje v izboljševanju vsesplošne kakovosti in stabilnosti najsodobnejšega niza izdaj paketa LibreOffice ter poenostavljanju postopka migracije na prosto programje. The Document Foundation je nedavno objavila belo knjigo, ki predstavlja referenčni načrt za migracije na LibreOffice, ki je v angleškem jeziku na voljo na naslednji povezavi: http://tinyurl.com/mwp-v1. V kratkem bomo pripravili tudi slovenski prevod dokumenta.

Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprejo The Document Foundation pri nadaljnjem razvoju LibreOffice! Na voljo je posebna stran za donacije z različnimi možnostmi prispevanja k proračunu te dobrodelne ustanove na naslovu http://donate.libreoffice.org/sl/.

LibreOffice 4.0.2 je na voljo za takojšen prenos z naslednje povezave: http://sl.libreoffice.org/prenosi/. Razširitve za LibreOffice so na voljo na naslednji povezavi: http://extensions.libreoffice.org.

Zapisnika sprememb sta v angleškem jeziku na voljo na naslovih https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.0.2/RC1 (popravljeno v 4.0.2.1) in https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.0.2/RC2 (popravljeno v 4.0.2.2).

Sledite lahko izvorni povezavi na blog The Document Foundation:

O fundaciji The Document Foundation (TDF)
The Document Foundation je odprta, neodvisna, samoupravna, meritokratska organizacija, ki gradi na desetletju posvečenega dela skupnosti OpenOffice.org. TDF je nastala v veri, da kultura, ki jo prinaša neodvisna fundacija, iz korporacijskih in prostovoljnih avtorjev iztisne najboljše in da bo izdelala najboljši prosti pisarniški paket. TDF je odprta za vse posameznike, ki se strinjajo z njenimi temeljnimi vrednotami in ki so pripravljeni prispevati k njenemu delovanju, in toplo sprejema sodelovanje podjetij, npr. s sponzoriranjem posameznikov, ki delujejo enakovredno ob boku z drugimi avtorji prispevkov. 30. novembra 2012 je imela TDF več kot 150 članov in več kot 2.000 prostovoljcev in avtorjev prispevkov s celega sveta.

Stiki za medije
Florian Effenberger (München, Nemčija, UTC+1)
Tel.: +49 8341 99660880 – Mob.: +49 151 14424108
E-
naslov: floeff@documentfoundation.org
Charles H. Schulz (Pariz, Francija, UTC+1)
Mob.: +33 6 98655424 - E-
naslov: charles.schulz@documentfoundation.org
Eliane Domingos de Sousa (Rio de Janeiro, Brazilija, UTC-3)
E-
naslov: elianedomingos@documentfoundation.org - Skype: elianedomingos
Italo Vignoli (Milano, Italija, UTC+1)
Mob.: +39 348 5653829
- E-naslov: italo.vignoli@documentfoundation.org - Skype: italovignoli - GTalk: italo.vignoli@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar