ponedeljek, 3. februar 2014

Daljinec LibreOffice Impress za iPhone/iPad

Berlin, 3. februar, 2014 – Daljinec LibreOffice Impress za iPhone/iPad je zdaj na voljo v trgovini iTunes (pod imenom LibreOffice Impress Remote). Omogoča uporabo pametnega telefona oz. tablice (s sistemom iOS) za oddaljeno upravljanje predstavitve, ki jo poganjate z LibreOffice Impress na svojem prenosnem računalniku, tako da prikazuje sličice prosojnic na zaslonu in podpira krmarjenje naprej in nazaj z drsanjem prstov desno in levo po zaslonu. Poleg tega si lahko ogledate opombe govorca.

Daljinec LibreOffice Impress za iPhone/iPad je združljiv z nedavno izdanim paketom LibreOffice 4.2 za operacijske sisteme Windows, MacOS in Linux. Aplikacijo – razvil jo je Siqi Liu, briljantni študent v okviru Google Summer of Code – uporabite na poljubnem sistemu z različico LibreOffice 4.2 ali novejšo.

»Z objavo Daljinca LibreOffice Impress za iPhone/iPad, ki dopolnjuje obstoječi programček za Android, izdan januarja 2013 in odtlej na voljo v Trgovini Google Play, smo naredili še korak naprej k zadovoljstvu uporabnikov LibreOffice,« pravi Florian Effenberger, predsednik The Document Foundation. »Danes lahko, zahvaljujoč našim programčkom, z blagovno znamko LibreOffice dosežemo več kot milijardo uporabnikov pametnih telefonov po celem svetu.«

Prenesite LibreOffice
LibreOffice 4.2 je na voljo za prenos z naslednje povezave: http://sl.libreoffice.org/prenosi/. Novi Daljinec LibreOffice Impress za iPhone/iPad je (pod imenom LibreOffice Impress Remote) na voljo v trgovini iTunes z naslednje povezave: https://itunes.apple.com/app/libreoffice-remote-for-impress/id806879890.

Podprite organizacijo The Document Foundation
Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprejo organizacijo The Document Foundation pri nadaljnjem razvoju LibreOffice z donacijo na naslovu http://donate.libreoffice.org/sl/ Zbrana sredstva bodo uporabljena za razvoj infrastrukture projekta ter podporo trženjskim dejavnostim, s katerimi se bo krepilo zavedanje o projektu tako na globalni kot lokalni ravni.

remote3remote2

Ni komentarjev:

Objavite komentar